Chiquelle säger upp 10 tjänster och flyttar lagret från Sverige

"Ögonöppnande för oss".

För tre år sedan, inför Black Friday och julhandeln, dubblade Chiquelle sin lageryta för att klara av högsäsongen. Och i år ska modeföretaget lämna sin lagerverksamhet i Stockholm och istället flytta till Nederländerna.

LÄS ÄVEN: Chiquelle dubblar lagerytan för att klara julhandeln

Annons

Att flytta sitt logistikcenter ner i Europa är enligt bolaget "ett led i att påskynda den globala expansionen". Företagets nya lager kommer att ligga i Overijssel i östra Nederländerna och är "ett strategiskt läge i centrum av Europas ekonomiska hjärta" som kommer att påskynda ledtiderna såväl som leveranstiderna till kunderna. Flytten kommer att påbörjas under mellandagarna och Chiquelle räknar med att bli klar under första veckan i januari 2020.

Vi har länge haft aggressiva tillväxtambitioner, men vi insåg behovet av att framtidssäkra en lönsam och hållbar utveckling, säger Pouya Boland, medgrundare och vd för Chiquelle, i ett pressmeddelande.

Vi räknar med att sänka våra distributionskostnader med en tredjedel, samtidigt som vi frigör mer tid till att fokusera på andra kärndelar i verksamheten som design och produktion. Nu ligger siktet på att fördubbla expansionstakten till övriga EU, särskilt DACH och Benelux.

LÄS ÄVEN: Chiquelle förbereder inför global expansion: ”Ett av de första stegen”

Anställda erbjuds ett paket

Lagerkapaciteten kommer även att tiodubblas och verksamheten kommer att vara försedd med klimatsmarta lösningar som bland annat kommer att reducera en stor del av Chiquelles koldioxidutsläpp. Logistikcentret kommer även att förberedas för placering av solpaneler vilket kommer att bidra till lägre klimatpåverkan i driftskedet.

Man ska inte sticka under stolen med att modeindustrin är en av de mest förorenande industrierna i världen. Men “Fast Fashion” bör inte nödvändigtvis vara motsatsen till hållbarhet, säger Pouya Boland och fortsätter:

Det sista året har varit ögonöppnande för oss. Vi har insett konsekvenserna av vår nuvarande supply chain och ser en ökad medvetenhet bland konsumenterna. Vi må vara en väldigt liten spelare på den globala kartan men hoppas att kunna inspirera andra att tackla branschens utmaningar, så vi kan fortsätta växa ansvarsfullt.

Hur många tjänster kommer lagerflytten att påverka?

Annons

Tyvärr kommer de flesta lagertjänster att sägas upp eftersom vårt lager och verksamhet kommer att flyttas till Nederländerna. Flytten kommer att beröra upp till 10 tjänster. Men de medarbetare som har jobbat längst på Chiquelles lager kommer att erbjudas en ny position inom företaget i Sverige, säger Pouya Boland till Ehandel och tillägger:

För dem som inte kommer att kunna fortsätta arbeta för oss har vi förberett "ett paket" med hjälp och support som innehåller rekommendationsbrev, referensfall och en lista över företag med liknande lageraktiviteter. Vår ledning kommer att hjälpa dem att ansöka tjänsterna.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!