City Gross förlorar 138 miljoner: “Vi har agerat kraftfullt”

"Minskade volymer, en negativ valutaeffekt och ökade omkostnader".

Matjätten City Gross meddelar idag siffrorna för räkenskapsåret som slutade den sista augusti i fjol.

Verksamhetsåret 2022/2023 präglades av omvärldshändelser som påverkade både samhället och dagligvarubranschen i stort. Minskade volymer, en negativ valutaeffekt och ökade omkostnader är några av utmaningarna City Gross mött under året, skriver företaget.

Annons

Och siffrorna reflekterar omvärldssituationen. Försäljningen under året landade på 9,4 miljarder kronor, ner från 9,9 miljarder året innan. Men medan man gjorde en vinst 2021/2022 så gick City Gross back med -138 miljoner kronor för det nu inrapporterade räkenskapsåret.

Vi har agerat kraftfullt för att möta våra ökade omkostnader samtidigt som vi fortsatt fokusera på att utveckla framtidens City Gross, kommenterar företagets vd Anders Wennerberg.

City Gross håller alltså på att modernisera kedjan, vilket förstås tar en del resurser och det väntas ge resultat under kommande år.

Vi har behövt fokusera på prisvärde för att möta kundernas behov här och nu, vilket trycker ner vår bruttovinst. Samtidigt fortsätter vårt långsiktiga arbete för ett starkare City Gross, vilket inte speglas i resultatet för verksamhetsåret 2022/2023, men kommer ge resultat på längre sikt, berättar Anders Wennerberg.

Annons