City Gross suddar gränsen mellan butik och E-handel

City Gross vill sudda ut gränsen mellan e-handel och traditionell butiksmiljö. I veckan lanserade man sin första digitala butik där kunder kan handla på interaktiva virtuella skärmväggar, och betala med sina smarta telefoner.

City Gross lanserar nu ett nytt koncept med digitala butiker där kunden kan handla med sin smarta telefon. Vi har sett något liknande innan med MatHems virtuella butiker. Den stora skillnaden med City Gross lösning är att väggen är interaktiv. Det vill säga att bildskärmarna är uppkopplade mot nätet och vad som visas kan därmed styras på distans.

Den första digitala butiken har redan haft premiär och står på plats i i Kista science tower. Här kan kunden med hjälp av sin mobiltelefon och med stöd av interaktiva skärmar välja varor för hemleverans inom ramen för upplägget kring City Gross Matkasse.

Annons

– Idag bygger vi vår framgång på att vara litet bättre på att anpassa en femtioårig butiksmodell till kundens behov. Med våra olika former av e-handel försöker vi redan idag möta morgondagens behov av att handla oavsett tid och rum, säger Johan Johnsson, vice VD och ansvarig för City Gross digitala butiker.

För att kunna handla i dag måste kunden först ladda ner en app till sin smartphone, sedan ska det bara vara att skanna av QR-koden på skärmen och betala online. City Gross har dock planer på att vidareutveckla konceptet så att kunden från och med i höst också kan beställa genom att peka direkt på skärmen.

Handla mat på biblioteket

Med de nya digitala butikerna planerar City Gross att etablera sig på helt nya platser och i nya sammanhang och miljöer, samtidigt som man kan erbjuda ett mycket större sortiment i befintliga butiker

– Med de nya digitala butikerna skapas kundnytta genom att de kan etableras i miljöer där det tidigare varit omöjligt, samtidigt som ett större sortiment kan tillhandahållas på en effektivare butiksyta, säger säger Johan Johnsson.

Skärmarna kan stå för sig själva eller placeras i en befintlig fysisk butik, som hos City gross eller på ett ställe där man normalt inte skulle vänta sig hitta en matbutik, till exempel på ett bibliotek i glesbygd eller på gymmet.

Kunden kan välja att få sin leverans hemkörd, hämta varorna i butik eller på ett upphämtningsställe. I dag sker leveranserna inom ramen för nätverket av leveranser av City gross matkassar. Något som i dagsläget bara sker en gång i veckan men man planerar att gå över till leverera varje dag åtminstone i storstadsområden.

City Gross tror hårt på det nya konceptet och inom det närmaste året kommer det att finnas ett femtiotal digitala butiker runt om i landet.

Källa: Press

Annons

Annons