Cocopanda expanderar: ”Det passar vår strategi väl”

Flyttar till nytt lager.

Skönhetssajten Cocopanda expanderar i Europa och kommer under hösten att lansera sin sajt i Polen. Deras webbshop, som säljer smink- och skönhetsprodukter, finns i dagsläget i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland och Österrike. 2014 lanserades sajten i Sverige. Företaget är ett dotterbolag till det norska bolaget Brandsdal Group, som även äger webbshoppen Blivakker.no.

Sedan starten har företaget växt rekordartat på kort tid. Vi har bland annat skrivit om deras snabba tillväxt på den svenska marknaden.

Annons

LÄS ÄVEN: Fjärde året: Snabbväxaren Cocopanda når 130 miljoner

Höga förhoppningar

Brandsdal Group säger till vår systersajt Ehandel.no att de har höga förväntningar när Cocopanda nu lanseras i Polen. De hoppas på en snabb ekonomisk tillväxt för webbshoppen, samma som då de gick in på den finska marknaden.

Våra undersökningar visar att polska kunder är intresserade av kända märkesvaror, samtidigt som de är prismedvetna. Det passar vår strategi väl, säger Lene Johansen, som är marknadschef på Brandsdal Group, till Ehandel.no.

Efter några år räknar de även med att kunna konkurrera med de ledande polska skönhetssajterna.

Nytt lager i Flensburg

Och inte nog med att företaget expanderar till Polen - i september kommer de även att flytta till ett nytt lager i tyska Flensburg. Enligt Lene Johansen är de nya lagerbyggnaderna betydligt bättre än deras gamla.

Med det nya lagret vill vi kunna öka kapaciteten betydligt och försäkra oss om att vi när som har de rätta varorna tillgängliga för försäljning. Vi jobbar också strategiskt med att öppna butiker i länder där vi vet att vi kan leverera varorna snabbt och effektivt från vårt lager i Flensburg.

Annons