Cocopanda i explosiv tillväxt: “2020 kommer bli det bästa någonsin”

Avslöjar fjolårets siffror.

E-handlaren Cocopanda har nu släppt sina siffror för 2019, som visar en omsättningsökning på 27 procent. Siffrorna gäller det svenska bolaget och totalt sålde man för 179 miljoner kronor. Detta betyder också att man åter nått en hög tillväxttakt, efter att ha stannat upp lite under 2018.

Företagets rörelseresultat sjunker samtidigt, jämfört med 2018, och landar på strax under 3 miljoner kronor för 2019.

Annons

Anledningen till att resultatet minskade under 2019 beror främst på en hel del extrakostnader kopplade till flytten till ett nytt lager. Lagret är nu installerat och klart, vilket innebär att 2020 kommer att bli ett fantastiskt år, säger Einar Øgrey Brandsdal till Ehandel.

Att det nya lagret är i full drift är dock inte det enda som bidrar till att 2020 kommer att bli ett “fantastiskt år”. Sverige var nämligen den marknad som växte allra starkast för företaget under juli månad i år. Cocopanda finns även i hemlandet Norge samt Finland, Danmark, Tyskland, Österrike och Polen.

Under 2020 har tillväxten varit explosiv och vi är säkra på att 2020-siffran kommer att bli den bästa någonsin för Cocopanda i Sverige, säger Einar Øgrey Brandsdal.

Sverige ska vara en mycket viktig marknad för Cocopanda, enligt Einar, och under nästa år planerar skönhetsbutiken att lägga till minst en till ny marknad i Nordeuropa.

Annons