Coop utökar e-handelslogistiken – satsar på leverans samma dag

Rullar ut sin tjänst i Stockholm.

Coop satsar ännu en gång på sin e-handel genom att lansera hemleverans samma dag.

Det här är nästa steg i vårt arbete med att erbjuda den bästa och smidigaste lösningen för att handla mat online. De senaste månaderna har vi fortsatt utveckla vårt erbjudande och lanserat flera nya leveranssätt men även startat flera piloter med nya leveranslösningar, säger Niklas Zeitlin, Operativ Chef på Coop Online, i ett pressmeddelande.

Annons

Om kunden beställer innan klockan 11.30 betyder det att deras leverans kommer samma dag mellan 18 och 22. I Coops nya satsning samarbetar de med åkeriet Widrikssons.

Leveranser samma dag kräver smart logistik, rätt fordon och personal och ett nära samarbete mellan oss som transportör och återförsäljaren. Vi är riktigt stolta att vi nu fått till en riktigt bra lösning tillsammans med Coop för deras medlemmar och kunder, säger Johan Nyblom, vd på Widrikssons.

Coop har satsat en hel del på sin e-handelslogistik under de senaste åren, med bland annat paketskåp och leveranser på helgerna.

LÄS ÄVEN: Coops nästa e-handelssteg – leverans lördag och söndag

Än så länge finns tjänsten bara i Storstockholm, men företagets målsättning är att utöka den nya tjänsten till andra geografiska områden.

LÄS ÄVEN: Här är Coops e-handelsskåp: ”Redo att trycka på knappen”

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!