Coops nästa e-handelssteg – leverans lördag och söndag

Med start imorgon.

I början av 2018 stod det klart att Coop investerar stora summor i sin e-handel och dagligvarujätten räknar med en stark tillväxt på nätet framöver.

LÄS ÄVEN: Coops jättesatsning - lade 77 miljoner på e-handeln

Annons
Annons

Nyligen kunde vi avslöja flera nyheter som Coop kommer att lansera på e-handelsfronten. Dagligvarubutikerna ska utrustas med olika typer av “onlinemoduler”, som bättre ska koppla ihop butikerna med e-handeln. Bland annat ska kunderna kunna lägga en order på nätet och sen på olika sätt kunna hämta sin beställning i butikerna.

LÄS ÄVEN: Paketskåp och drive-thru när Coop lanserar utlämning i butik

Nu kommer nästa stora nyhet i dagligvarujättens e-handelssatsning, nämligen leveranser på helgerna.

"Ett erbjudande som matchar konkurrenter"

Coop meddelar idag att de med start den 13 oktober, alltså imorgon, kommer att genomföra sin första helgleverans.

- I ett första steg börjar Coop med hemleverans av varor från sin dark store i Kungens Kurva till city och närförort i Stockholm. Coops kunder kan välja mellan olika leveranstider lördag 10-20 eller söndag 10-20, ett erbjudande som matchar konkurrenter som endast erbjuder näthandel, skriver företaget i en kommentar.

LÄS ÄVEN: Coop öppnar en darkstore endast för nätkunder

Och visar det sig att kunderna gillar att få sina varor hemlevererade på helgen så väntar en större utrullning av tjänsten.

- Om testet från Coops Darkstore i Kungens Kurva faller väl ut kommer fler platser där Coops näthandel är närvarande att också erbjuda hemleverans på helgerna, konstaterar Coop.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!