CyberPhoto backar 400 miljoner: ”Pressade system och personal”

"Ett rejält tapp var väntat".

Den anrika e-handelsbutiken Cyberphoto rapporterar nu ett rejält tapp i omsättningen. För räkenskapsåret 2020/2021 så växte e-handlaren med hela 80 procent till totalt 663 miljoner kronor.

Exakt vad som stod bakom ökningen det året ville dock Cyberphoto inte avslöja.

Annons

LÄS ÄVEN: CyberPhoto om omsättningsexplosionen: “Vill hålla det för oss själva”

Nu har siffrorna trillat in för 2021/2022 och man tappar 60 procent av omsättningen. Försäljningen landade nämligen på 255 miljoner kronor.

Ett rejält tapp var väntat då vi slog hejd efter att vi pressade både våra system och vår personal till max året innan. Därefter vidtog vi en hel del ganska omfattande utvecklingsåtgärder som dragit ut på tiden och som jag måste få återkomma i frågan om, säger Cyberphotos vd Patrick Ohlsson till Ehandel.

Kan du avslöja vad det hemliga ni höll på med året innan var?

Av affärsmässiga skäl, nej tack. Inte ännu, men vi får se om något år kanske jag berättar det för dig, svarar Patrick Ohlsson.

Trots ett stort tapp i omsättningen så är Cyberphoto fortsatt lönsamma. Man går dock från 10 miljoner i vinst till 1,3 miljoner, för räkenskapsåret som slutade den sista april i år.

Hur går det under innevarande räkenskapsår?

Det ser bra ut. Vi har börjat gasa igen så vi får se hur långt vi når innan året är över igen. Tiden går fort och vi lägger även mycket fokus och energi på att få klart med de systemutvecklingsåtgärder som vi jobbar med så snart som möjligt, avslutar Patrick Ohlsson.

Annons

Annons