Då flyttar e-handlaren in i nya lagret: ”Behöver modernisera”

Lämnar Trollhättan för Eskilstuna.

HSNG Group, som äger och driver Gymgrossisten.com, Bodystore.com och Fitness Market Nordic, flyttar snart sin verksamhet från Trollhättan till Eskilstuna.

Där väntar nämligen ett helt nytt lager med en helautomatiserad lösning som består av robotsystemet Autostore, från Element Logic.

Annons

Vi vill förstärka vår position som Nordens största e-handelsaktör inom träning och hälsa. För att kunna fortsätta växa behöver vi modernisera och utöka vår logistikkapacitet. Tack vare den geografiska placeringen och en modernisering av vår logistiklösning kommer vi att kunna förbättra kundupplevelsen med snabbare leveranser, förklarar Johan Görgård, vd på HSNG, flytten.

Lagret, som man investerat 120 miljoner kronor i, ska stå klart till sommaren och sedan tas i drift undan för undan, under andra halvåret av 2023. Det ska också ha solceller på taket för att det ska kunna drivas med grön el.

Vårt nya lager kommer att ge oss möjlighet att accelerera både vårt miljömässiga hållbarhetsarbete och erbjuda en arbetsmiljö i framkant för våra medarbetare, säger Johan Görgård.

HSNG Group är, sedan 2018, en del av Orkla. Man omsatte 973 miljoner kronor under 2021 och rörelseresultatet skrevs till en förlust på 4,5 miljoner.

LÄS ÄVEN: Jätten köper upp e-handlaren: ”Får en solid bas i Skandinavien”

Annons