Jätten köper upp e-handlaren: ”Får en solid bas i Skandinavien”

"Är stark i Norge".

Orkla håller inte igen utan springer rakt in i 2021 med ett nytt förvärv. Det är via det helägda svenska dotterbolaget Health and Sport Nuitrition Group (HSNG), som koncernen köpte från Qliro år 2017, man nu helt tar över ägandet Proteinfabrikken AS.

Orkla hade sedan tidigare en minoritetsandel på 16,7 procent i Proteinfabrikken sedan år 2014. Men nu sitter HSNG alltså på samtliga 100 procent.

Annons

HSNG har en stark position i Sverige medan Proteinfabriken är stark i Norge. Tillsammans kommer företagen att komplettera varandra väl både vad gäller produktportföljen och genom att vi får en solid bas i Skandinavien, förklarar Johan Görgård, vd på HSNG, köpet.

Proteinfabrikken har sju anställda och är hemmahörande i Stokke i Vestfold. De omsatte 82 miljoner norska kronor under 2019 och har Norge som huvudmarknad, varav hälften av försäljningen görs vi den egna e-handeln.

Det är dock oklart för vilken summa som HSNG nu plockar upp bolaget. Parterna har nämligen beslutat att inte offentliggöra köpeskillingen.

LÄS ÄVEN: Miljardbolag köper Gymgrossisten av Qliro

Annons