Då går RevolutionRace till börsen – ”redo att ta nästa steg”

Grundarna och Altor säljer aktier inför noteringen.

Nu är det klart när RevolutionRace stegar in på börsen. Planen är en notering på Nasdaq Stockholm i juni, meddelar bolaget i dag. Grundarna Pernilla och Niclas Nyrensten kommer tillsammans med de befintliga ägarna Altor att sälja aktier. Exakt hur stora andelar det rör sig om återstår dock att se.

Grundarna och Altor kommer behålla en majoritet av sina respektive innehav och kommer därmed kvarstå som engagerade aktieägare efter erbjudandet och fortsätta delta i bolagets framtida utveckling, skriver man i ett pressmeddelande.

Annons

Altor äger i dag 61 procent av aktierna, medan grundarna sitter på 34 procent av innehavet.

Resan för RevolutionRace inleddes i Pernilla Nyrenstens pappas garage och i dag omsätter man över 730 miljoner kronor. Målsättningen är att pricka 2 miljarder verksamhetsåret 2023/2024.

Tillsammans med alla kompetenta och dedikerade medarbetare är vi nu redo att ta nästa steg i vårt bolags historia. Noteringen på Nasdaq Stockholm markerar ytterligare en milstolpe i vår strävan att, tillsammans med våra kunder, skapa ett av världens mest rekommenderade varumärken inom funktionskläder för en aktiv livsstil, säger Pernilla Nyrensten i ett uttalande.

LÄS ÄVEN: RevolutionRace VD: "På tiden att e-handeln får komma in i finrummet"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!