Då ska Boxbollen säljas – här är drömägaren: ”En trippling”

Så mycket av bolaget ska avyttras.

Ehandel skrev nyligen om Boxbollens planer på att sälja merparten av bolaget.

I podden The Growth Pod säger dock medgrundare Jacob Eriksson att det mer lutar åt att sälja halva bolaget. Nu har man även anlitat rådgivaren Clearwater International för att komma vidare med säljplanerna, rapporterar Merger Market.

Annons

Där framkommer det också att Boxbollen omsatte 29 miljoner dollar, motsvarande 306 miljoner kronor i fjol, vilket Jacob Eriksson även avslöjade i en intervju med Ehandel i januari. Det ska finnas flera potentiella köpare och det rör sig om multinationella bolag i Nordamerika, Asien och Europa.

LÄS ÄVEN: Därför ska de sälja Boxbollen i år: ”Nå 1 miljard snabbt”

Målet är att stänga affären innan sommaren, rapporterar Breakit. I intervjun med Ehandel i januari sa Jacob Eriksson att de såklart vill ha riktigt bra betalt för sitt bolag. Och att grundarnas exit ska genomföras under 2024.

Vi vill ha en multipel på omsättningen i form av en trippling eller åtminstone dubbling på våra 306 miljoner kronor. Men jag kan inte säga någon specifik siffra just nu. Jag vill inte fläcka ner processen. Mer konkreta siffror håller vi på internt, var Jacobs besked till Ehandel i januari.

Syftet med att hitta en ny storägare är att kunna skala upp bolaget snabbt. Grundarna ser helst också att köparen säljer digitala spel.

Jag vill se en kombination av fysiska och digitala spel. Vi ser ju hur exempelvis leksakstillverkare gör allt mer digitala produkter vid sidan av de fysiska leksakerna.

Annons