Daniel Wellingtons grundare lånar ut pengar till bolaget ur egen ficka

Sa upp bankkrediter.

Det var under räkenskapsåret 2018 som klockvarumärket, första gången sedan starten 2011, sjönk i både omsättning och vinst. Resultatet fortsatte dock att sjunka även förra året, och de tidigare svarta siffrorna vände till röda för första gången i historien. Totalt gjorde bolaget en förlust på minus 216 miljoner kronor.

LÄS ÄVEN: Daniel Wellingtons ras – förlorade 216 miljoner

Annons

Nu har Daniel Wellingtons grundare Filip Tysander, som är ensam ägare i bolaget, tagit företagets öde i egna händer. I april sade han upp etablerade bankkrediter för att istället låna ut pengar till sitt bolag från egen ficka. Det rapporterar DiDigital.

Lånen ska ske på ”marknadsmässiga villkor”, vilket kan betyda att Filip Tysander kommer att få in "goda ränteintäkter" om Daniel Wellington vänder den negativa utvecklingstrenden. Men hur mycket pengar grundaren kommer att låna ut till bolaget uppges inte.

Om detta är ett drag som planerades långt tillbaka, eller om det är en nödlösning för den sjunkande verksamheten är också en olöst gåta. Men vad vi minns är att Filip Tysander tog ut en rejäl lön på 6,2 miljoner kronor under 2018. Hur mycket han plockade ut i fjol är dock oklart.

LÄS ÄVEN: Daniel Wellingtons grundare tog ut över 6 miljoner i lön

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!