Därför behåller Lyko butikerna – här är beskedet om e-handeln

"Hjälper oss att packa ned".

I dag kom beskedet att Lyko enbart behåller tre av de 13 Make Up Store-butikerna i landet. Butikerna i Gävle, Farsta Centrum och på Norrlandsgatan i Stockholm får fortsatt förtroende. Nu berättar bolaget om varför valet föll på just den trion.

Vi tror som sagt att det är viktigt med fysisk etablering och rådgivning för att framgångsrikt bygga varumärken långsiktigt och när vi såg över Make Up Stores butiksnät tror vi att dessa har störst potential i komplement till övriga återförsäljare och våra befintliga butiker, säger Tom Thörnblom, kommunikationsansvarig på Lyko, till Ehandel.

Annons

Övriga butiker håller på att monteras ned för fullt och nu ska allt vidare till Lykos logistikcenter.

Samtliga kontrakt går ut den 9 april, konkursförvaltaren hjälper oss att packa ner och flytta butikernas lager och inventarier till vårt lager i Vansbro.

"Kommer löpande utvärdera"

När man nu har varumärket i hand har man förstås möjlighet att öppna nya butiker i samma namn, men några sådana planer verkar inte finnas just i dagsläget. Men man håller det inte för omöjligt.

Vi kommer löpande att utvärdera och se vilka möjligheter vi får. Men i detta läge vågar vi inte säga så mycket mer, säger Tom Thörnblom.

Vad kommer att hända med Make Up Stores e-handel?

Den kommer att drivas vidare på Makeupstorecosmetics.com men logistiken kommer att skötas via vårt lager i Vansbro.

LÄS ÄVEN: Lykos besked: Här är Make Up Store-butikerna som blir kvar

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!