Lykos besked: Här är Make Up Store-butikerna som blir kvar

Lägger ner merparten.

För ett par veckor sedan stod det klart att Lyko hade gått in och förvärvat det konkursdrabbade företaget Make Up Store. I konkursboet ingick inventarier, immateriella tillgångar och rättighetern att förhandla om fortsatta hyresförhållanden för 13 butiker i Sverige.

LÄS ÄVEN: Lyko förvärvade konkursade kedjan - "ett starkt och anrikt varumärke"

Annons

Nu meddelar Lyko att tio av dem inte kommer att drivas vidare. De som blir kvar är butikerna i Gävle, Farsta Centrum och på Norrlandsgatan i Stockholm. Planen är, precis som tidigare sagts, att fortsätta driva Make Up Store "som ett eget varumärke".

Vi är övertygade om att det är viktigt med fysisk etablering och rådgivning för att framgångsrikt bygga varumärken långsiktigt, skriver Lyko i ett pressmeddelande.

De tre butikerna kommer alltså att drivas under varumärket Make Up Store och inte som Lyko.

Utöver tredjepartsåterförsäljare och franchise kommer vi tillgängliggöra varumärket för kunder i flera av våra 33 befintliga Lyko-butiker. Kunder kommer också fortsatt hitta sina favoritprodukter på Makeupstorecosmetics.com samt på Lyko.com.

Make Up Stores lagerverksamhet kommer framåt att hanteras av Lykos logistikanläggning i Vansbro. Kunder som har presentkort på Make Up Store uppmanas att kontakta Lyko för att byta ut dem mot ett presentkort hos Lyko istället.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!