Därför köper Odd Molly fastigheter: ”Inga avsikter att lämna”

"Har som ambition att bli en stark aktör".

Vi har tidigare idag rapporterat hur det gick för Odd Molly under årets tredje kvartal. Kort sammanfattat lyckades man vända förlust till vinst tack vare de senaste fastighetsförvärven.

Modeföretaget inledde sin fastighetssatsning tidigare i år, efter att ha brottats med sjunkande omsättning och resultat i flera kvartal. I veckan avslöjade man dessutom sju nya lokaler och ett markområde som man förbereder sig att förvärva inom kort och sedan tidigare har man plockat hem sju andra fastigheter till sin portfölj. Efter alla genomförda affärer kommer Odd Mollys fastigheter att vara värda 900 miljoner kronor sammanlagt.

Annons

LÄS ÄVEN: Nya affären räddar Odd Molly – vänder till vinst

Hur kommer det sig att Odd Molly som modeföretag går in i fastighetsbranschen?  

Vår fastighetsverksamhet är ett sätt att skapa en starkare finansiell position, stabila kassaflöden och aktieägarvärde. Vi ser att det finns fina affärsmöjligheter inom logistik- och lagerfastigheter och har som ambition att bli en stark aktör inom detta område, säger Johanna Palm, CFO och vice vd på Odd Molly, till Ehandel.

Men tanken är inte att lämna mode- för fastighetsbranschen. Just nu planerar man att dela upp verksamheten i två separata bolag för att "skapa optimala förutsättningar" för att båda leden ska kunna fortsätta utvecklas.

Vi utvärderar en tydlig operationell, organisatorisk och legal uppdelning mellan mode och fastigheter, säger Johanna och tillägger:

Vi tror väldig mycket på vår modeverksamhet och har inga avsikter att lämna den. Samtidigt som vi har respekt för den omställning som sker i branschen som kommit att accelereras i och med pandemin. Vi har redan tagit stora kliv mot en digital affärsmodell, vilket vi är glada för idag.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!