De är trötta på kassor från ett bolag – tar in 25 miljoner kronor

Vill se flera kreditaktörer i samma kassa.

Bara dagarna efter att Square lagt runt 250 miljarder kronor på betalbolaget Afterpay så får en till aktör inom “köp nu betala sen” luft under vingarna. Betalföretaget Montonio har nämligen tagit in över 25 miljoner kronor (€2,5M) i riskkapital.

LÄS ÄVEN: Square köper konkurrent för 250 miljarder

Annons

Företaget grundades 2018 och erbjuder alltså även de betallösningar av formen BNPL, buy now pay later, men från olika betalbolag.

Montonio har sin bas i Tallinn men målet är att bli en betallösning att räkna med i Europa.

BNPL har varit tillgängligt i Baltikum i över ett decennium och de senaste åren har många nya konkurrenter kommit in på marknaden. De ser alla likadana ut för konsumenten och erbjuder liknande villkor, och ofta får de bara ett erbjudande i kassan, även om det tekniskt sett finns billigare alternativ. Montonio tar på sig rollen som konsumentguide - vår produkt sammanställer erbjudandena och hjälper köparna att välja det bästa alternativet, säger Montonios vd Markus Lember i en kommentar till investeringen.

Företaget ska idag ha runt 1 300 e-handlare, i Baltikum och ute i Europa, som använder deras lösning.

Investeringsrundan leddes av Tera Ventures tillsammans med ff Venture Capital och en rad andra riskkapitalbolag. Bolts vd Markus Villig var även med i rundan.

Montonio har snabbt blivit marknadsledande för e-handelsleverantörer i regionen. De kan erbjuda ett komplett utbud av kassaprodukter och det är det som gör dem så attraktiva för handlare, säger Markus Villig i ett uttalande.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!