De blir nästa e-handlare till börsen – värderas till 760 miljoner

"Kunderna blir allt mer lojala".

E-handlarna fortsätter att rusa till börsen. Efter att såväl Pierce som Revolutionrace meddelat sina ambitioner tar nu även LMK Group steget mot Nasdaq First North Premier Growth Market med en värdering på 760 miljoner kronor.

LMK är såklart mest kända för Linas Matkasse här hemma i Sverige, men har även varumärkena Godtlevert och Adams Matkasse i Norge samt Retnemnt Måltidskasser i Danmark.

Annons

Under de senaste åren har vi byggt upp en skalbar operativ plattform som har möjlighet att nå 80 procent av de skandinaviska hushållen, och som är positionerad att ta tillvara marknadstillväxten som drivs av bland annat ändrade konsumentpreferenser och accelererad digitalisering, säger Walker Kinman, vd på LMK Group, i en kommentar och fortsätter:

Vi ser att efterfrågan på våra flexibla matkassar ökar och att kunderna blir allt mer lojala, och i februari i år ökade antalet aktiva kunder med 26,9 procent samtidigt som antalet leveranser ökade med hela 40,9 procent jämfört med samma månad föregående år.

Teckningskursen är fastställd till 79,50 kronor aktien och totalt ska nyemissionen inbringa runt 250 miljoner kronor till bolaget.

LMK Group såg en tillväxt på 12,1 procent och omsatte 1,2 miljarder, med en EBIT-marginal på runt 7,5 procent, under 2020.

Annons