De blir ny delägare i Tradera: ”Har redan ett momentum”

Ska växa bolaget internationellt.

I slutet av förra året kom beskedet att Traderas ledning, med vd:n Stefan Öberg i spetsen, köpt loss bolaget från dåvarande ägaren Paypal. Nu får dock plattformen in en extern delägare i Ceder Capital.

Anledningen är att man vill kunna ta sig till och skala upp på nya marknader.

Annons

Vi är mycket glada över att Tradera blir ännu starkare med både kapital, ny kompetens och erfarenhet från Ceder Capital. Tillsammans med Ceder ska vi fortsätta växa lönsamt i Norden. Vi har redan ett momentum nu efter två tillväxtår. Attityderna till att handla second hand har svängt och idag är hållbar shopping det ”nya nya”. På den marknaden ska vi vara den bästa lösningen för både köpare och säljare, säger Stefan Öberg i ett uttalande.

Ceder Capital ska ha lyckats lägga second hand-vantarna på en tredjedel av bolaget. Därmed är Traderas ledningsgrupp alltjämt majoritetsägare. De fortsätter även i sina operativa roller.

Den cirkulära ekonomin är växande globalt. Vi är imponerade av Traderas erbjudande och marknadsposition. Vi ser fram emot att jobba med ledningen och fortsätta utveckla Tradera, säger David Holm Ovrén, co-managing partner på Ceder Capital.

Annons