De börjar sälja begagnat: ”Många har saknat en bra plattform”

Säljer kundernas gamla plagg.

E-handlaren Care of Carl har minst sagt gjort sig ett namn inom herrmodekategorin. De senaste åren har företag både vuxit och levererat svarta siffror. Nu ger man sig på in ny satsning - nämligen att utöka sortimentet med en secondhand-kategori.

Den har fått namnet Care of Carl Pre-owned, och kommer att göra det möjligt för konsumenterna att både köpa och sälja tidigare ägda varor på Care of Carls sajt.

Annons

Vi ser att intresset för pre-owned-plagg är stort idag, inte minst bland våra kunder. Samtidigt saknar många en bra plattform att handla tidigare ägda plagg tillförlitligt i premiumsegmentet för just herrkläder. Vi är både stolta och glada att vi nu kan tillhandahålla en plattform för just detta, i tillägg till vår befintliga verksamhet, säger Henning Källqvist, vd och grundare på Care of Carl, i ett pressmeddelande.

"Kvalitetssäkring en viktig del"

Henning Källqvist menar att satsningen är en "naturlig del i bolagets DNA".

Vi har alltid trott på långsiktiga investeringar i kvalitet som håller över tid och bortom trender. Samtidigt tror vi på att låta någon glädjas åt plagg som någon annan har vuxit ur, eller tappat glöden för. Arbetet med Care of Carl Pre-owned har pågått en längre tid, för att nå bästa möjliga användarupplevelse och kvalitet, så det känns fantastiskt att äntligen kunna lansera denna avdelning som ett led i att arbeta med en mer cirkulär affärsmodell.

Men vad som helst kommer inte att gå att sälja på e-handlarens sida. Inskickade plagg ska gå igenom en kvalitetskontroll i två steg innan det blir dags för en eventuell försäljning. Innan plaggen skickas in måste kunden fylla i ett digitalt formulär och laddar upp bilder på det som ska säljas, och när plaggen väl kommer in till företaget gör Care of Carls team en ytterligare kontroll. Företaget lägger ut plagget till försäljning och lägger då också till storlekstabeller och annan relevant information.

Kvalitetskontrollen är en viktig del i arbetet med Care of Carl Pre-owned. Likt resterande del av verksamheten är det handplockade urvalet och kvalitetssäkring en viktig del av avdelningen. Vi vill erbjuda våra kunder de allra bästa, även när det kommer till plagg som säljs i andra hand, avslutar Henning Källqvist.

LÄS ÄVEN: Grundaren lämnar VD-stolen i Care of Carl - jagar sin egen ersättare

Annons