De delar ut 13 miljoner till personalen

"Väldigt glädjande".

Detaljhandeln sliter ont just nu, men för Gekås Ullared går det desto bättre. Nu meddelas ett nytt försäljningsrekord för januari, som visar på dagliga ökningar med upp till 38 procent för ”det gula varuhuset”.

I genomsnitt har vi en försäljningsökning på 15 procent jämfört med januari förra året. Håller det i sig hela månaden blir det en försäljning kring 210 miljoner kronor, säger Boris Lennerhov, vd på Gekås Ullared, i ett pressmeddelande.

Annons

Det nästan helt frånvarande vintervädret verkar ha gjort gott, tillsammans med lite ändringar i kommunikationen.

Mycket har vi säkert den milda vintern att tacka för. Men också att vi är tidiga med vårens nyheter och har helt rätt produkter i varuhuset. Dagens digitala marknadsföringskanaler gör det enkelt att nå ut och kunderna blir köpsugna.

"Ska märkas för alla som gör jobbet"

Dessutom rider man på en framgångsvåg från 2019 där man sålde för totalt 5,6 miljarder kronor – en fyraprocentig ökning motsvarande 225 miljoner från året innan. En tillväxt som också innebär extra klirr i kassan för de anställda, som nu får dela på 13 miljoner kronor i bonus som betalas ut med januarilönen.

Det är väldigt glädjande att kunna premiera medarbetarnas insatser i form av bonus. När Gekås går bra ska det också märkas för alla som gör jobbet och ser till att vi kan fortsätta att vara framgångsrika, säger Boris Lennerhov.

Annons