De förlorade kampen mot nätjättarna – går i konkurs

"Vi kan inte längre konkurrera".

Inflationen fortsätter att skörda offer. Nu har butiken Skoaktuellt dukat under och tvingats i konkurs efter flera tunga smällar de senaste åren.

Den öppnade dörrarna för första gången år 1984 och har varit ett troget inslag i Borås sedan dess. Senaste årsredovisningen, för 2021, visar man upp en försäljning på nästan 6 miljoner kronor och ett resultat, efter finansiella poster, på 274 000 kronor. Men sedan dess har det gått utför.

Annons

Vi har kämpat och kämpat. Först genom en pandemi och nu en lågkonjunktur. Vi kan inte längre konkurrera med en näthandel som blir större och större. Kunder som jämför priser och endast handlar när det erbjuds rabatt, skriver man på sin Instagram.

Skoaktuellt hade även en egen e-handel, men att ta upp kampen mot mode- och skojättarna på nätet är en oerhört tuff uppgift för de mindre spelarna - inte minst i dessa tider.

Vi vill tacka alla trogna, fina kunder som har handlat hos oss genom åren och stöttat oss. Men nu har vi kommit till en punkt då det inte går längre, fortsätter de.

Kundernas sorg

Man kommer att hålla en konkursutförsäljning med start nästa vecka. Och beskedet att man nu stänger för gott har mottagits med besvikelse från kunderna.

Så tråkigt. Har handlat sedan 80-talet hos Skoaktuellt, ni som har så många bra märken, skriver en av kunderna.

Oh så tråkigt att höra! Borås bästa skoaffär försvinner, tråkigt att inte fler förstår vikten av att gå och handla. Jättetråkigt att ni stänger, kommenterar en annan.

Annons