De förvärvar 50 procent av e-handelssuccén – ”starkt koncept”

"Det har varit en fantastisk resa".

Rehaboteket grundades 2012 och har sedan dess vuxit till att bli Nordens största e-handelsplats för ortopediska hjälpmedel, skydd och stöd för hela kroppen. Nu förvärvas de till 50 procent av PB Group, som framför allt profilerat sig inom skor, med tillbehör.

Rehaboteket har på ett framgångsrikt sätt etablerat ett oerhört starkt koncept baserat på oöverträffad produktkunskap kombinerat med en marknadsledande e-handelsbutik. Med kunskap, erfarenhet och en superb kundservice tillhandahåller man ett unikt sortiment inom en mycket spännande marknadsnisch, kommenterar Paul Brunngård, huvudägare och VD på PB Group, förvärvet.

Annons

Rehaboteket säljer direkt till konsument via sina egna e-handelsbutiker i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. De har dessutom vuxit lönsamt sedan start. Under 2019 sålde de för 32 miljoner kronor och nådde ett resultat på 2,4 miljoner kronor. Nu är tanken att de ska skala upp ytterligare.

Det har varit en fantastisk resa att utveckla Rehaboteket och samtidigt ha fått hjälpa så många kunder till en aktivare vardag. Genom att nu ansluta oss till PB Group hoppas vi kunna accelerera vår lönsamma tillväxt ytterligare samtidigt som vi tillsammans fortsätter att utveckla och förfina vårt erbjudande till slutkunden. Vi delar samma värderingar som Paul och PB Group och är övertygade om att vi kommer att skapa en spännande framtid tillsammans, säger Christian Lund, vd på Rehaboteket, i en kommentar.

Annons