De förvärvar lyx-konkurrenten och tar in kapital: ”Mycket glädjande”

Ska bygga cirkulär modekoncern.

E-handelssajten Yaytrade, som säljer båda begagnade varor och nya produkter från en rad varumärken, har förvärvat sajten Re/Way. Re/Way är också verksamt inom secondhand-försäljning på nätet men riktar främst in sig på lyxsegmentet. Köpeskillingen uppgår till maximalt 12,28 miljoner kronor för alla aktier i företaget. 2,4 av miljonerna utgör fast köpeskilling, medan resten är beroende av hur det går för Re/Way framöver.

Transaktionen är kopplad till en nyemission i Yaytrade, som innebär att Re/Way får betalt i aktier i bolaget. I samma veva går även befintliga aktieägare in med nytt kapital samtidigt som nya investerare - som First Venture AB och Gainbridge Capital - också går in med kapital.

Annons

Det är mycket glädjande att få välkomna Re/Way och de båda grundarna Sara och Leila Farahani till Ytrade Group och vårt team. Förvärvet är ett strategiskt första förvärv där vi levererar på vår uttalade förvärvsagenda. Genom förvärvet av RE/WAY når vi ut till luxurysegmentet och utökar gruppens kunderbjudande genom att täcka in både premium- och luxurysegmenten inom framför allt kläder och accessoarer, säger David Knape, vd på Ytrade Group i en kommentar.

Han ser stora potentiella synergieffekter kopplat till förvärvet, som ser ut att bli det första av flera.

Re/Way kommer direkt att kunna dra fördel av Yaytrades team för att bistå bolaget i deras kommande tillväxtresa. Vi ser förvärvet av Re/Way som ett första steg i den riktning Ytrade Group kommer att ta med den tydliga målsättningen att bygga en ledande ESG-driven Fashion Tech- och eCom grupp.

Re/Way räknar med att omsätta 4,8 miljoner kronor i år och i samband med det få till ett EBITDA-resultat på 1 miljon. Från ledningens sida ser man positivt på att ta klivet in i ett nytt sammanhang.

Ytrade Groups vision om en global Fashion Tech- och ecom-grupp med fokus på cirkularitet och hållbarhet är otroligt spännande och precis hur vi själva ser att den framtida retailindustrin måste utveckla sig. Tillsammans med Ytrades kompetenta team kommer vi att med ännu större kraft kunna bidra till en mer hållbar modeindustri och därmed en bättre framtid. Vi ser verkligen fram emot att på global nivå forma framtida generationers förutsättningar att leva mer hållbart och cirkulärt, säger Sara Farahani, vd på Re/Way.

Yaytrades nyemission omfattar knappt 4,6 miljoner aktier och teckningskursen är satt till 2,31 kronor per aktie.

Annons