De går över gränsen: ”Kunderna översatte allt på egen hand”

"Första steget mot en global expansion".

Den fyra år gamla e-handelsleverantören Quickbutik expanderar för första gången utanför Sveriges gränser. Från och med idag, klockan 12, finns företagets sajt och tjänster översatta och anpassade till den norska marknaden.

Flera norska kunder har ansträngt sig för att översätta och anpassa Quickbutik till den norska marknaden på egen hand. Med andra ord har vi har haft stark efterfrågan från Norge och därför ställde vi in siktet på den marknaden först, säger grundaren och vd:n Azddin Benberkan till Ehandel.

Annons

Azddin berättar att han sedan start tänkte att hans företag skulle bli internationellt en dag, men prioriteringen var att först lyckas på den svenska marknaden.

När jag startade tänkte jag att om Quickbutik lyckas i Sverige så kan vi nog lyckas överallt.

Det har ändå gått snabbare än vad jag tänkte att det skulle göra. Jag föreställde mig att Quickbutik skulle kunna expandera efter kanske fem år, men nu är vi här - fyra år efter start.

LÄS ÄVEN: E-handelsleverantören firar över 1000 butiker på tre år

Expansionen till Norge är dock bara början på en global plan, avslöjar vd:n.

Självklart blickar vi åt flera marknader som vi ser potential i, vi hoppas att expansionen blir det första steget i ledet för att slå oss in på den globala marknaden. Men vi vill ta en sak i taget för att säkerställa att allt blir rätt.

När Quickbutik lanserades i Sverige var det ju helt nytt, men nu när vi öppnar upp för Norge börjar vi med helt andra förutsättningar. Vi har samlat på oss så mycket erfarenhet, data och insikter. Nu vill vi fokusera på att växa stadigt i Norge innan vi tar oss an nästa marknad. Målet är att ha samma tillväxttakt där som vi har haft i Sverige.

Idag består bolaget av 9 personer, och målet är att fyra till ska tillsättas i år. De fyra personerna som företaget nu söker efter ska komma att fokusera på den nya marknaden och behärska norska språket, för att norska kunder ska känna sig trygga trots att bolaget inte ska göra någon fysisk förflyttning.

Annons

Jag tror att det blir det bästa. Jag vill att vårt team ska vara sammansvetsat och ha kul ihop, istället för att sprida ut det och ha några enstaka personer överallt.

Det stärker både verksamheten och Quickbutiks utveckling.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!