De gjorde sitt bästa Q2 någonsin trots turbulenta tider

2 miljarder kronor första halvåret.

E-handelsjätten Musti Group, som bland annat driver Arken Zoo, rapporterar nu siffrorna från årets första kvartal, som är en del av företagets halvårsrapport som sträcker sig från oktober 2021 till och med mars 2022.

Men hur såg då företagets Q2 ut, det vill säga januari till mars? En period som flera e-handlare sett som tuff, men givetvis inte alla. Musti Group rapporterar i alla fall en tillväxt på 12 procent. Omsättningen landade därmed på 92,4 miljoner euro, eller 982 miljoner kronor.

Annons

Rörelseresultatet (EBITDA) steg även det med 6,5 procent och landade på 14 miljoner euro, eller 149 miljoner kronor.

Det har rapporterats att ekonomin lider av sjunkande konsumentförtroende med konsumenter som stramar åt sina utgifter. I Mustis fall påverkade detta februari och början av mars med en återgång till normala nivåer under andra halvan av mars, som fortsatte in i april där vi har sett en stark försäljningstillväxt på 18 procent jämfört med samma månad 2021, säger företagets vd David Rönnberg i en kommentar till halvårsrapporten.

Trots “ett turbulent” andra kvartal så blev det ändå bolagets starkaste någonsin. Vi gissar att bolagets fysiska butiker räddat dem här då de ökade försäljningen med 21 procent under halvåret och under april 2022 så ska butikerna ha vuxit med 27 procent. Och de blir nu allt fler.

Under de senaste månaderna har Musti ökat sin takt av butiksöppningar och franchiseförvärv och lagt till 56 butiker som drivs i egen regi sedan mars 2021, meddelar David Rönnberg i rapporten.

För perioden oktober till mars så omsatte Musti Group 193,8 miljoner euro, alltså strax över 2 miljarder kronor, vilket var en tillväxt med över 16 procent. Detta med ett rörelseresultat på 33,8 miljoner euro, eller 359 miljoner kronor.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!