De har skickat 10 000 boxar – plockar in 20 miljoner kronor

"Går tyvärr inte att göra så mycket åt saken".

Modeuthyrningstjänsten Hack your closet har under de senaste tolv månaderna skickat ut 10 000 boxar med 20 000 plagg. Nu plockar bolaget in 20 miljoner kronor via en finansieringsrunda som leddes av riskkapitalfonden Pale Blue Dot samt de befintliga investerarna J12 Ventures och Luminar Ventures. Det skriver DiDigital.

Hack your closet lanserades under sommaren 2019 av Lisa Gautier och Mikaela Larsell Ayesa. Affärsidén går ut på att tvätta och lagra kläder i "en delad garderob" som företagets stylister plockar ut plagg från och packar ner i boxar. Plaggen skickas sedan till prenumeranter som får låna kläderna i fyra veckor.

Annons

När kläder redan producerats går det tyvärr inte att göra så mycket åt saken, men vi ger konsumenten ett val att använda det här alternativet istället för att köpa nytt, säger Lisa Gautier, som agerar vd på Hack your closet, till sajten.

Nu ska duon använda det nya kapitalet till att utveckla bolaget, men främst till att expandera tjänsten till nya marknader. Först ut är Frankrike som är Lisa Gautiers hemland.

Jag tror det här visar, inte bara för oss utan för hela ekosystemet i branschen, att det är möjligt att resa kapital och vara ändamålsdriven. Att du kan göra något med hållbarhet som syfte, men också skapa lönsamhet. Det är otroligt viktigt att ha investerare som verkligen tror på det du gör, så att de kan hjälpa dig komma längre, säger Lisa Gautier.

Vår plan är att öppna vad vi kallar gemensamma garderober runtom i Europa och sedan öppna en eller två sådana enheter varje år. Det skulle till exempel kunna handla om södra Sverige för att kunna nå Danmark. För oss är det verkligen viktigt att visa att vi kan skala vår vision och vårt uppdrag och att vi kan driva förändring för mer hållbarhet inom klädindustrin.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!