De klättrar som aldrig förr – slår säljrekord mitt i viruskaoset

Kamp mot klockan?

Situationen runt Covid-19 har fått många att tillbringa extra mycket tid i hemmet. Då kommer många på att det är rätt tid att investera i en ny stege.

Åtminstone om man ska döma av försäljningen hos e-handelsföretaget Stegfabriken, som nu rapporterar försäljningsrekord i mars. Omsättningen kom upp i  848 000 kronor i mars, och då är bara den svenska delen av verksamheten inräknad.

Annons

Bakom Stegfabriken står nämligen det danska bolaget Stigefabrikken Aps, som driver företagets danska nätbutik med samma namn. De båda företagen omsatte tillsammans 2,65 miljoner svenska kronor i mars, vilket innebär att koncernen tillsammans också slog rekord.

"Säljer så mycket vi bara kan"

Starka siffror med tanke på det rådande läget i handeln, menar företagets Peter Christensen och Lasse Simoni.

Trots att Danmark är närmast nedstängt fortsätter både produktionen i byggbranschen och kundernas egna projekt i hemmen. Regeringen pressar också på för ännu mer tillväxt i ekonomin genom att främja offentliga investeringar i bland annat just byggbranschen. Allt kan dock fortfarande stoppas och just nu är vi mest bekymrade över utvecklingen i Sverige, som vi följer noggrant dag för dag, säger Peter Christensen i ett pressmeddelande.

Koncernens svenska bolag har ett brutet räkenskapsår som pågår från juli till juni, och under verksamhetsåret som avslutades 2019 nåddes en omsättning på 4,17 miljoner kronor samt ett resultat på -223 000 kronor. Målet för det här året är att öka med 100 procent och att vända till svarta siffror. Efter det tredje kvartalet står det klart att omsättningen för året hittills har ökat med 95 procent jämfört med samma månader året innan.

Det finns dock en oro för att coronaviruset kan slå hårt mot företaget på sikt.

Hela Danmark håller andan varje gång myndigheterna håller presskonferens. Varje gång det har införts nya restriktioner har vi bara kunnat hoppas att allt inte skulle stanna av nästa dag. Det har ännu inte hänt, men faran är långt ifrån över varken i Danmark eller Sverige. Just nu säljer vi så mycket vi bara kan i båda länder, så att vi står så starkt rustade som möjligt ifall coronaviruset plötsligt sätter stopp för byggandet, säger Peter Christensen.

Annons