De lanserar ny miljardfond riktad mot e-handel: “Riktigt nöjda”

"Alla bolag har en koppling till e-commerce".

E-handelsinvesterarna Eequity meddelar idag att man lanserar sin femte fond. En fond, som likt tidigare, kommer fokusera på e-handel.

Eequity investerar i gränssnittet mellan tech och retail, för alla bolag har en koppling till e-commerce, skriver riskkapitalbolaget.

Annons

Företaget rapporterar även att tidigare fonder varit mycket lyckade och den senaste, nummer 4 i ordningen, ska ha haft en årlig avkastning på 45 procent. Den nya fonden har lockat till sig en hel del kapital.

Vi gjorde en final close på vår senaste fond Eequity IV på 1,6 miljarder kronor 2021. Sedan dess har vi tagit in cirka 2 miljarder kronor ytterligare och vi har nu börjat investera från vår nya fond Eequity V, säger Patrik Hedelin, medgrundare och managing partner på Eequity.

I portföljen har Eequity idag bolag som Aim'n, Chimi Eyewear, Sweef, John Henric, TwistShake, Son of a Tailor och Macade. Sedan starten 2010 har Eequity investerat i 40 bolag varav 20 är avyttrade och 20 bolag finns kvar i de olika fonderna.

Vi tror mycket på Eequity-familjen, där vi kan arbeta intensivt med en typ av bolag och hjälpa varandra för att skala upp bolagen globalt. Vi har sett ett stort värde i att dela mycket kompetens och erfarenhet på ett strukturerat sätt inom familjen.

Planen är att investera i bolag runt 50 till 200 miljoner i omsättning och sedan vara med och bygga bolagen till över en miljard kronor på fem år.

Vi är riktigt nöjda med att lansera Eequity V med fortsatt fokus på att investera i gränslandet mellan teknik och detaljhandel, inklusive företag med fysiska produkter, digitala tjänster och mjukvara, säger Patrik Hedelin.

Annons