De levererar mat och hämtar ditt skräp – ”hållbarhet i flera steg”

"Gör ingen skillnad på varifrån den kommer".

Den danska vego-matbutiken på nätet Simple Feast klev in på den svenska marknaden för bara ett år sedan. Nu drar företaget igång ett pilotprojekt i Göteborg.

LÄS ÄVEN: Dansk startup intar Sverige – och gräver guld i USA

Annons

Projektet går ut på att Simple Feast plockar upp wellpapp- och kartongförpackningarna, som maten kommer levererad i, vid nästa leverans. Med initiativet vill man, enligt företaget, underlätta för sina kunder samt "tänka hållbarhet i flera steg, från produktion och råvaror, till leveranser och avfall". Förhoppningen är att ännu mer wellpapp på så viss kommer att återvinnas istället för att kastas.

Det här är ett led i att ytterligare stärka vårt hållbarhetsarbete och det går helt i linje med att vi vill göra det enklare för människor att äta och leva hållbart. Vi tänker hållbarhet i flera steg, att hjälpa våra kunder att ta hand om förpackningsmaterialet känns därför självklart, säger Maximilian Lundin, Sverigechef på Simple Feast.

Pilotprojektet kommer, som ovan nämnt, att starta i Göteborg men målet är att sedan kunna skala upp initiativet till att även inkludera Stockholm och Malmö.

Vårt absolut främsta mål är att arbeta för en ökad medvetenhet inom hållbarhetsfrågor samt att göra en verklig skillnad för vår miljö, säger Maximilian Lundin och fortsätter:

Vi kommer att fortsätta testa nya sätt som både förenklar våra kunders liv och samtidigt bidrar till en bättre miljö. Vår förhoppning är naturligtvis att våra kunder också tycker att det här är ett bra initiativ som gör skillnad.

Kommer ni endast att ta ansvar för er egen wellpapp, eller kommer ni även att ta emot wellpapp- och kartonger som kunder har hemma också? 

Simple Feast tar hand om allt av kundernas wellpapp- och kartongförbrukning det vill säga man gör ingen skillnad på varifrån den kommer, skriver företaget till Ehandel.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!