De lyckades slå 20 miljoner: ”Ekonomiskt går det bra”

"Stängde den fysiska butiken".

Näthandeln Lyckasmedmat.se tog sig igenom pandemin med en ordentlig omsättningsökning visar det sig. Företagets årsredovisning har nu trillat in för perioden maj 2020 till och med sista april 2021, och omsättningen passerade 20 miljoner kronor.

Ja vi hade ett bra år och har haft fördel av Covid. Vi har brutet räkenskapsår (30/4) och stängde den fysiska butiken i slutet av november i fjol för kunder. Där hade vi ”bara” drive-in fram till veckan efter midsommar och trots det så ökade vi så pass mycket, säger grundaren Peder Näslund till Ehandel.

Annons

Omsättningen steg med 24 procent, jämfört med året innan, och även vinsten tog ett skutt uppåt till strax över 160 000 kronor. En del av ökningen ska finnas i e-handelns skafferi-avdelning med olika ätbara produkter. Företaget säljer primärt köksredskap.

Vi är nöjda i det stora hela, våra leverantörer har haft problem att få fram varor, men det är lika för alla återförsäljare där. Vi har samtidigt passat på att ta in mer ”mat” och där ser vi en del av ökningen, säger Peder Näslund.

Hur har det sett ut efter räkenskapsårets slut?

Hittills i år ligger vi högre än i fjol, stort tapp i juli på grund av värmen och litet tapp i november och december. Ekonomiskt går det bra, vi har lyckats bibehålla marginalerna från i fjol.

Några speciella planer för 2022?

Vi har rekryterat fler personer till marknadsavdelningen, så vi kommer att jobba mycket med SEO, innehåll, social medier, nyhetsbrev och ads. Samt att vi kommer att utöka sortimentet med fler ”ben” att stå på, avslutar Peder Näslund.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!