De möblerar om – och släpper egen e-handel: ”Stark trend”

"Sett behovet av en egen försäljningskanal".

Möbel- och inredningsföretaget Rowico Home släpper en ny hemsida – och en sprillans färsk webbshop. Det framgår av ett pressmeddelande. Bolaget har storsatsat på att digitalisera sig. Och nu under september blev arbetet med en ny hemsida klart, framgår det. Tidigare har företaget endast sålt sina möbler via återförsäljare.

Trenden går mot att allt fler vill göra köp på nätet, även sällanköpsvaror såsom möbler. Vi på Rowico Home arbetar hårt med att stärka oss på marknaden, bygga upp vårt varumärke och stärka vår affärsmodell för att kunna stå stabila som möbelleverantör även i framtiden. Via en ny hemsida med egen e-handel skapar vi nu förutsättningar för att nå ut på ett ännu starkare, tydligare och enklare sätt. Vi ser att behovet av att äga en egen försäljningskanal har ökat än mer under rådande pandemi, vilket har gjort att vi skyndat på detta, kommenterar Malin Schramm, försäljningschef Rowico Home.

Annons

Målet med satsningen är att öka tillväxten ytterligare.

Vi har under året satsat stora pengar på att bygga inspirerande shop-in-shop lösningar hos våra största återförsäljare runt om i landet, då de är vår viktigaste kanal ut till konsument. Fortsatt kommer konsument i första hand inspireras att köpa sina möbler via återförsäljare, och även när någon väljer att handla från vår egen e-handel kommer de möta våra återförsäljare eftersom de är utlämningsställen, säger Malin Schramm.

Annons