De passerade 100 miljoner: ”Gått mycket fortare än vi hoppats”

Prisar webben för framgångarna.

Företaget VS Truck rapporterar stor framgång kring sin webbsatsning. Företaget har passerat 100 miljoner i omsättning, med lönsamhet, och all tillväxt tillskrivs webben. 2020 till 2021 så växte bolaget från 73 till 99 miljoner (nettoomsättning). Rörelseresultatet i fjol landade på nära 7 miljoner kronor.

Företaget säljer och leasar truckar via nätet och även om man har en traditionell köpknapp så leder den inte till en vanlig kassa utan till en säljkontakt/leasingavtal.

Annons

Det har egentligen gått mycket fortare än vad vi vågat hoppas på. Vi omsätter totalt en bra bit över 100 miljoner kronor, där i princip hela tillväxten går att hänföra direkt eller indirekt via vår webbhandel. Vi har hela tiden haft en experimenterande inställning till detta, säger Anders Edvardsson, vd på VS Truck.

Anders förklarar hur de jobbar mycket med att försöka förstå hur kunden kommer att köpa truckar och service i framtiden, och då jobba för att tillgodose detta.

Vi jobbar i dag mycket med att hitta rätt truck till rätt pris till kunden, genom att hjälpa dem att välja bort saker. Hur kan vi göra större del av det arbetet direkt på webben? Eller hur ser vi till att kunden förstår vilken finansieringsform de borde använda för att minska sin kapitalbindning, säger han.

Företaget ser nu webben som sitt showroom.

Där kan kunderna själva leta bland vad vi har på lager, eller vad som är på väg in. Men många gånger behöver kunden hjälp att välja vad som passar dem bäst. Eller så kanske de behöver något vi just nu inte har inne. Då har vi massor av års erfarenhet bland våra anställda truckexperter som gärna hjälper till, säger Anders Edvardsson.

Snabb respons sägs även vara mycket viktigt och företaget ska alltid ha minst en person redo att svara på frågor från webben.

Jämför man med hur vår bransch arbetade för några år sedan så har vi gjort en enorm resa här. Att vara betydligt mycket mer serviceminded och ge snabb attention, säger Anders Edvardsson.

VS Truck var tidigare en lokal aktör i västra Sverige, men ska idag ha över 40 anställda och vara mer eller mindre rikstäckande.

Annons

Annons