De passerade 100 miljoner: ”Kan bli något riktigt stort”

Siktar mot att ta ledartröjan i Europa.

Lågkonjunktur och minskad köplust, men kosttillskott stoppar svenskarna i sig som aldrig förr. Åtminstone hos Elexir Pharma, som nu avslöjar att man redan i november passerat den magiska gränsen på 100 miljoner kronor i omsättning för första gången.

Elexir Pharma har funnits i över 20 år men vi är bara i startgroparna på vad jag tror kan bli något riktigt stort, säger Jimmy Månsson, vd och medgrundare av Elexir Pharma.

Annons

Bolaget har därmed ökat omsättningen med runt 300 procent sedan 2018. Förra året landade omsättningen på 87,1 miljoner, så det är en stadig ökning man gör i år. Vad resultatet väntas landa på går man dock inte ut med än.

Vi har gasat rejält de senaste åren och utvecklat flera nya högkvalitativa kosttillskott som tagits emot väl. Syftet har från början varit att skapa förutsättningar för en bättre hälsa för alla och vi ser att det starka hälsointresset gör att fler väljer våra produkter, säger Heidi Månsson, inköpschef och medgrundare av Elexir Pharma, i en kommentar.

Ambitionerna är också höga för företaget, som har en hel del expansion kvar att göra. De har i dag 16 anställda och säljer sina kosttillskott i Norden och på den asiatiska marknaden.

Från start har vi sett en stor vilja hos många att förbättra sitt välmående och det bara fortsätter öka. Därför har vi nu siktet inställt på att växa ytterligare och bli ledande i Europa inom kosttillskott. Det är glädjande att se att fler upptäcker fördelarna med att förebygga sin hälsa, säger Jimmy Månsson.

Annons