De passerade 320 miljoner – och tripplade vinsten

"Genomfört flertalet satsningar".

E-handelsföretaget BGA Group är inte helt obekant för många av våra läsare. Bolaget som inte bara bedriver e-handel består idag även en butikskedja med tiotal butiker runtom i Sverige och Norge.

BGA har ett uttalat mål om en årlig tillväxt på 25 procent och har från 2018 ökat sin omsättning från 65 miljoner kronor, till 280 miljoner 2021.

Annons

Under 2022 stannade dock tillväxten av något och företaget går från 280,2 miljoner kronor 2021, till att förra året omsätta strax under 323,6 miljoner. En ökning med nästan 15 procent enligt bolagets senaste årsrapport.

BGA Group AB har utvecklats genom dels effektivitetsökningar, dels automatiseringar och har även haft en stark tillväxt i de marknader som de expanderade till under föregående år. Företaget har genomfört flertalet satsningar för att säkerställa hållbar konkurrenskraft framåt inom exempelvis webbshop, lager och kundtjänst, skriver BGA:s vd Björn Andersson i en kommentar.

Tripplar vinsten

Gävlebaserade BGA kan däremot glädjas över resultatet som ökade från 3,3 miljoner kronor under 2021 till 9,6 miljoner i fjol. Hur 2023 börjat så här långt avslöjas inte men precis som många andra e-handlare ser man stora utmaningar under året. Inte minst med tanke på inflationen samt stigande energipriser och räntor.

Detta kan påverka företagets kostnader, främst i form av frakt-, råvaru-, och lönekostnader. Bolaget tror emellertid att det pågående effektivitets- och automationsarbetet i kombination med ett ökat fokus på lönsamhet kommer stärka företaget över tid, skriver bolaget i rapporten.

Annons