De rusar till 46 miljoner – mer än tripplar vinsten

Lade beslag på tillväxen när andra backade.

I en tid där många kämpar med vikande försäljning och svällande förluster är det uppfriskande med e-handlare som går åt andra hållet. Man kan lyckas även i en lågkonjunktur.

En sådan aktör är Beslag online, som säljer allt från olika former av handtag, krokar och knoppar till badrumstillbehör, förvaring och belysning. De lyckades nämligen öka omsättningen kraftigt under 2022. Från 27 till 46 miljoner kronor.

Annons

Under året har en kampanjplan lanserats med mycket gott resultat. Företagets närvaro i sociala medier, samt arbetet med SEO har intensifierats under året, skriver de i årsredovisningen.

Men det är inte bara försäljningen som går som tåget. Resultatet, efter finansiella poster, mer än tredubblades från 2,8 till 9,9 miljoner. Kunderna har onekligen shoppat loss och bolaget verkar ha hittat precis rätt prissättning för att locka till köp och samtidigt hålla hälsosamma marginaler.

Dessutom verkar arbetet med webbshoppen ha betalat sig rejält.

Under räkenskapsåret har ett stort fokus legat på att utveckla hemsidan för att förbättra kundupplevelsen och öka konverteringsgraden.

Utöver försäljningen i Sverige har man även en filial i Norge, vars omsättning är konsoliderad i den svenska redovisningen.

Beslag online ägs till fullo av Båstadsbaserade Eraora AB. De äger även de båda grossistverksamheterna Beslag Design i Båstad och Beslag Design Norge samt Framtorp AB som bedriver verksamhet inom förvaltning av fast och lös egendom.

Annons