De sålde för 200 miljoner i oktober: ”Bästa någonsin”

Hjulen snurrar snabbt hos trion.

Skruvat och Bythjul gick ihop med Däckskiftarna tidigare i år. Nu har den nya trion bjudit på rekordförsäljning. Bara i oktober omsatte de gemensamt hela 200 miljoner kronor.

Oktober var en” all time high” vad gäller omsättningen, det var verkligen jätteroligt att se, och även lönsamheten hängde med, det var en rekordmånad lönsamhetsmässigt också, säger Claes Kjelldorff, som är vd för alla tre.

Annons

Försäljningen sker i dag inte bara via e-handeln, utan numer även via däckbytartjänster och den gemensamma Skruvat- och Bythjul-butiken i Kungsängen i Stockholm.

Och de har fått jobba i samtliga kanaler. En av anledningarna till att det varit så bra tryck i omsättningen tros vara att kylan och snön gjorde sitt intåg i landet i slutet av november i mellersta och södra Sverige under förra året. Något som fått fler att vara ute i god tid, för att slippa kökaos och fullbokade verkstäder.

Framgången ligger i att vi har jobbat med vår kärnaffär, samtidigt som vi har en hel del nya initiativ på gång. Bland annat håller vi på att utveckla B2B och vår franchiseaffär, säger Claes Kjelldorff.

Att samla tre aktörer under samma tak har också krävt sitt arbete.

Ett av de många initiativen har varit en liten omorganisation, i syfte med att förbättra det interna samarbetet mellan avdelningarna, för att få ett ökat kundfokus, avslutar Claes Kjelldorff.

Annons