De ska hjälpa e-handlare med logistiken – tar in 15 miljoner

”Kraftig ökning av anslutna e-butiker”.  

Stockholmsbaserade logtech-bolaget Prime Penguin, grundat 2016, har som affärsidé att sköta upphandling av logistik åt e-handlare. Allt sköts via en molnbaserad plattform för outsourcing av logistik, enligt ett pressmeddelande.

Bolaget använder sig av ett globalt nätverk av tredjepartsbolag inom logistik-branschen. Plattformen är i sin tur kopplad mot över 30 av de mest använda e-handelsplattformarna och marknadsplatserna i Sverige.

Annons

Detta uppges skapa en enkel och snabb integration för e-handlare – som också kan styra hela logistikledet via plattformen.

Antalet e-butiker som anslutit sig har på kort tid ökat kraftigt, vilket även tagit oss till gröna siffror tidigare än planerat. Det är nu dags att växla upp ytterligare och ta nästa steg på vår tillväxtresa, kommenterar Joakim von Oldenskiöld som grundat startupen tillsammans med Mikael Johansson.

Nu tar bolaget även in 15 miljoner kronor från investmentbolaget Wit Ventures. De har tidigare bland annat investerat i svenska AI-plattformen Peltarion och tyska E-farm, en handelsplattform för begagnade jordbruksmaskiner.

Vårt investeringsteam har följt Prime Penguin under en tid och imponerats av deras tekniska försprång och hur effektivt och enkelt de knyter ihop hela ekosystemet mellan e-handlare och logistik-bolag (3PL). Vi delar fullt ut deras vision om en stor internationell potential för tjänsten, kommenterar Ulf Söderström, partner och investerings-ansvarig på WiT Ventures.

LÄS ÄVEN: Svensk startup vann pris på e-handelsmässa i Tyskland

Annons