De ska leda ICA Sverige och Apotek Hjärtat – gör stor VD-rockad

"Känner mig oerhört hedrad".

ICA gör en rejäl rockad i toppskiktet. Inte nog med att Nina Jönsson tar över efter Per Strömberg som vd på ICA Gruppen. Nu har även ICA Sverige fått en ny vd, efter att Anders Svensson valt att lämna efter 13 år i rollen.

Efterträdaren hämtas från de egna leden, närmare bestämt hos Apotek Hjärtat. Det blir nämligen Eric Lundberg, som tar klivet från vd på apotekskedjan över till att nu basa över maten.

Annons

Jag känner mig oerhört hedrad att få förtroendet att driva ICA-idén vidare genom ICA Sverige i en för dagligvarubranschen både spännande och utmanande tid. Att bidra till att göra varje dag lite enklare för våra kunder, i samverkan med medarbetare och handlare, känns viktigare än någonsin, säger Eric Lundberg, tillträdande vd för ICA Sverige.

Så vem ska då få Hjärtat att slå framåt? Jo, det blir försäljningsdirektör Monika Magnusson som tar klivet upp i vd-stolen för apoteken.

Apotek Hjärtat är inne på en fantastisk resa och jag känner ett mycket stort engagemang för vårt uppdrag. Givetvis är jag ödmjuk inför rollen, men samtidigt trygg i att alla mina kollegor runt om i Hjärtat har kompetensen och omtanken på plats, säger Monika Magnusson, tillträdande vd på Apotek Hjärtat.

LÄS ÄVEN: Hon blir ny VD för ICA Gruppen - Per Strömberg kliver av

Annons