De ska livesända begravningar: ”Känns naturligt”

Nya tjänsten lanseras i virustider.

Den nätbaserade begravningsbyrån Lavendla har identifierat en oro kring vad som händer i dessa tider när man ska begrava sina nära och kära. Kanske är man rädd att närvara för att inte smitta eller bli smittad av andra. Därför har Lavendla nu lanserat en ny tjänst där begravningar kan livesändas online.

Vår målgrupp är människor i sorg, med liv som just nu utsätts för en svår prövning, och den bästa hjälpen sker på deras villkor. Det ska passa in i deras livspussel. För de som behöver rådgivning men inte kan träffas, erbjuder vi som alltid rådgivning per telefon och hembesök, även på kvällar och helger. Utifrån detta känns det naturligt att även erbjuda livesändning av begravningar. Verktygen finns idag. Det handlar för alla om att vara extra tillmötesgående i dessa tider med extrema behov, säger Jakob Nordström, vd på Lavendla.

Annons

För de som vill närvara fysiskt, men ändå slippa risken för virussmitta, finns också andra alternativ.

En annan möjlighet som finns, är att genomföra en kremation direkt, för att sedan hålla begravningsceremonin senare under året, när smittspridningen minskat.

Den nya tjänsten går under namnet Lavendla Live där man erbjuder att livesända såväl gratis via välkända plattformar, som mer professionellt med ett eget filmteam.

LÄS ÄVEN: Lavendla tar in 23 miljoner – siktar på utlandsexpansion

Annons