De startade e-handel med världsstjärnan – så har det gått

Försäljningen flyger när Peak-grundarna jagar nya framgångar.

Peak Performance-grundarna Stefan Engström och Peter Blom såg chansen att skapa en ny modesuccé. De lanserade varumärket The Mountain Studio, med fokus på funktionella unisexplagg i tidlös design och hållbar kvalitet, tillsammans med alpint-stjärnan Marcel Hirscher. De säljs både via egen e-handel, butik i Åre och externa återförsäljare

Men hur har det gått hittills? Det började med en försäljning på 8,4 miljoner kronor och en förlust på -3,4 miljoner under 2020/21. Ett verksamhetsår som dessutom sträckte sig över 16 månader.

Annons

Under 2022 tog dock försäljningen liften hela vägen upp till toppen. Omsättningen rusade nämligen till 23,2 miljoner kronor.

Verksamheten har under året haft en stark utveckling och försäljningen har ökat på samtliga marknader företaget är verksamt på. Företaget har också lanserat sin första vår/sommarkollektion under året, skriver de i årsredovisningen.

Resultatet i sin tur åkte däremot utför och landade på -5,9 miljoner. Trots förlusten stärktes soliditeten från 81,5 till 85,5 procent.

Ekonomiskt har covid-19-pandemin även detta år påverkat kostnadsbolden, med ökade kostnader för bland annat frakter, förklarar de resultatet.

Prognosen framöver ser också positiv ut för snabbväxaren.

Inför kommande år förutspås ytterligare en stark försäljningsökning, samt att effekterna av pandemin under året successivt kommer att klinga av, skriver de.

Annons