De stoppar den fria frakten – gör som konkurrenterna

Är gratisfrakten snart ett minne blott?

I tider där allt blivit dyrare letar allt fler företag efter möjligheten att spara en slant. Många blickar verkar då vändas mot den fria frakten. Eller rättare sagt, den fria frakten för konsumenten.

För i andra änden är det någon som betalar, alltså e-handlaren, och efter att såväl H&M som Zalando begränsat den fria frakten hoppar nästa modejätte på samma tåg. Det handlar den här gången om tyska About You, som även har en svensk e-handel.

Annons

Enligt Neuhandeln vill About You ha färre order med låga värden och testar därför att introducera fraktkostnader vid beställningar till ett lägre ordervärde.

Så mycket kostar frakten

Och redan nu ser man att franska kunder behöver betala runt 39 kronor för frakten, för beställningar på under 250 kronor hos About You. Ett liknande koncept ska även vara aktivt i Belgien och på Irland.

About You finns i dag på 28 europeiska marknader och i Saudiarabien. Plattformen lanserades i Tyskland 2014 och har sedan dess marknadsfört sig med fri frakt. Något som gjort att man ännu inte lyckats bli lönsamma, enligt Ecommerce News.

Men genom att introducera minsta ordervärde hoppas man nu både öka konsumenternas köp och kapa sina egna kostnader.

Annons