De tar danska e-handlaren till Sverige: ”Något annorlunda”

"Ett viktigt strategiskt steg för koncernen".

Tidigare idag släppte Kjell & Company sin rapport för årets första kvartal. Och även om den innehöll förhållandevis svala siffror, fanns det en del andra, lite hetare nyheter. I rapporten avslöjar teknikkedjan nämligen sina planer för det danska e-handelsbolaget Av-Cables som förvärvades våren 2021.

Av-Cables är, likt Kjell, verksam inom hemelektronikbranschen och är en av de ledande nätaktörerna för kablar och tillbehör till hemelektronik i vårt kära grannland. Och inom kort planerar Kjell att rulla ut de danska kablarna även i Svedala.

Annons

Vi planerar att under andra kvartalet lansera Av-Cables på den svenska marknaden och är övertygade om att de svenska konsumenterna kommer uppskatta Av-Cables lika mycket som de danska. Av-Cables kommer ha en något annorlunda marknadsposition än Kjell & Company och vi kommer därmed att kunna adressera en annan kundgrupp än den för Kjell & Company typiska kunden, kommenterar Kjell & Companys vd Andreas Rylander.

Viktigt strategiskt steg

AV-Cables grundades 2006 har under de senaste åren vuxit kraftigt med god lönsamhet. När Kjell & Company köpte upp sin danska kollega 2021 omsatte e-handlaren, som har cirka 29 000 produkter i sin webbshop, drygt 275 miljoner svenska kronor.

Etableringen av Av-Cables på den svenska marknaden är ett viktigt strategiskt steg för koncernen där vi för första gången kombinerar våra två varumärken på en och samma marknad. Med Kjell & Companys fokus på kunskap och service samt Av-Cables oslagbara erbjudande inom prisvärde och sortimentdjup kan vi nu på ännu fler sätt hjälpa konsumenten och göra tekniken tillgänglig för alla, säger Andreas Rylander i en kommentar.

Annons