Mitt i handelskrisen: De tredubblar i Sverige – åttadubblar i Norden

"Förstår att vi är lyckligt lottade".

E-handelsföretaget Zidcore rapporterar försäljningsboom för fitnessprodukter online. Företaget har tredubblat försäljningen sedan virusutbrottet.

Istället för att gå till gymmet bygger många upp sitt eget hemmagym för att på det sättet kunna fortsätta träna utan att utsätta sig för potentiella smittorisker. Den största efterfrågan har varit på produkter som passar för det lilla hemmagymmet, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Annons

För att kunna hantera den höga orderanstormningen har Zidcore rekryterat medarbetare som ska säkerställa kapaciteten inom lager och logistik.

Vi är glada över att vara i den positiva situationen att vi kan rekrytera ny personal i en period då många andra företag tvingas permittera, säger Christian Ekman, ägare och marknadsstrateg på Zidcore.

Zidcore är även verksamma i både Norge och Danmark där försäljningen har ökat snabbare än i Sverige.

Att Danmark och Norge har haft mer omfattande restriktioner än Sverige syns i både försäljnings- och besökssiffrorna. Våra norska och danska sajter har en omsättning i mars som är sju till åtta gånger högre än motsvarande period föregående år.

Samtidigt som siffrorna skjuter i taket och företaget slår försäljningsrekord behöver personalen att arbeta sex dagar i veckan och extra långa dagar för att hinna med.

Det är en utmanande situation eftersom man omöjligen kan vara förberedd på ökningar på de nivåerna, men vi gör vårt allra yttersta och är tacksamma för att personalen förstår allvaret i situationen och ställer gärna upp på att arbeta längre pass än vanligt.

Mycket tid går just nu åt till kund och leverantörskontakter för att fylla på lagret med nya volymer tillräckligt snabbt, samt informera kunder om eventuella förskjutningar i leveranserna. Vi förstår att vi är lyckligt lottade att verka i en bransch som påverkats positivt av rådande situation och som dessutom har en extremt hög efterfrågan. Samtidigt är det svårt att glädjas fullt ut när man också är medveten om hur svårt många andra företagare och deras personal har det just nu.

Annons
Annons