De vände förlusterna till matig lönsamhet: ”Slog rekord”

"Ett kvitto på att vårt fokus är rätt prioritering".

LMK Group, som här hemma är mest kända som Linas Matkasse, har rapporterat sitt andra kvartal. Där visar man upp en försäljningsminskning på 13,8 procent till 230 miljoner kronor.

Istället var det på resultatsidan man briljerade. Rörelseresultatet stärktes nämligen ordentligt, från 3,8 till 15,3 miljoner kronor.

Annons

Kvartalets resultat tar jag som ett kvitto på att vårt fokus på lönsamhet samt att stabilisera intäkterna är rätt prioritering. Jag är stolt över mina kollegors engagemang och envetna fokus, som bland annat resulterade i att vi slog rekord för högsta marginal efter hanteringskostnader (31,3 procent) för andra kvartalet, säger Walker Kinman, vd på LMK Group, i ett uttalande.

Men där är det slut på det roliga för den här gången. Under nästa kvartal väntar det nämligen röda siffror på sista raden igen.

På grund av vår verksamhets säsongsmässiga mönster kommer vi, enligt plan, inte att vara lönsamma under tredje kvartalet. Men vi fortsätter att arbeta för lönsam omsättningstillväxt samtidigt som vi tillhandahåller fantastiska kundupplevelser och minskar matsvinnet, säger Walker Kinman.

Sett till första halvåret är dock bolaget minst sagt på rätt väg. Rörelseresultatet under perioden uppgår nämligen till 27,4 miljoner - att jämföra med en förlust på -15,9 miljoner samma period 2022.

Annons