Deras e-handel säljer remmar för tiotals miljoner: “Bättre än väntat”

“Viktigt att ständigt utveckla nätbutiken”.

RemButiken.se startades 2013 av Jonas Tidblom och Joakim Persson. Affärsidén var då enkel, att sälja kilremsprodukter på Internet. Något som har visat sig vara en fenomenal idé, i alla fall om man kikar på bolagets finanser. 2016 bildade man aktiebolag och för verksamhetsåret 2016/2017 så omsatte bolaget runt 5 miljoner kronor och det har bara fortsatt uppåt sedan dess.

Lönsamheten har varit med från dag ett och bolaget omsätter nu 36,6 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 5,5 miljoner.

Annons

Gick 2023 som planerat?

Det gick något bättre än förväntat, då vi trodde att tillväxten eventuellt skulle minska något, säger medgrundaren Jonas Tidblom till Ehandel.

All försäljning sker via e-handeln men Jonas berättar att de har egna paketskåp, där kunderna kan välja att hämta sina beställningar som lagts på nätet. Det är dock så långt de fysiska satsningarna går i dagsläget.

Vi hade tidigare en liten fysisk butik där kunder kunde handla direkt från lagret. Men den är stängd sedan flera år på grund av att vi valde att lägga mer tid och fokusera på e-handeln, då den fysiska butiken tog för mycket tid och personal.

Hur har ni lyckats med den stabila tillväxten?

Vi har alltid planerat och haft bra framförhållning på inköp och utveckling. Det gäller också att ha koll på vad kunderna efterfrågar och vad som är nytt på marknaden, för att kunna öka försäljningen och bredda kundgruppen. Det är också viktigt att ständigt utveckla nätbutiken och att ha ett bra samarbete med leverantörer och utvecklare, säger Jonas Tidblom.

Sedan starten har företaget expanderat utomlands och ska nu även finnas i Norge med en egen nätbutik (ReimButikken.no) och man säljer till Danmark och Finland.

Produktutbudet har också breddats och man säljer nu bland annat också reservdelar och tillbehör till gräsklippare, motorsågar och andra trädgårdsmaskiner.

Annons

“Ett helt nytt lager“

Vi frågade Jonas Tidblom om den fina utvecklingen fortsatt under 2024.

Hittills i år så har vi haft samma procentuella utveckling som 2023 och vi hoppas att det kommer att fortsätta likadant resten av året. Många av de produkter som vi säljer är reservdelar till gräsklippare och andra trädgårdsmaskiner så mycket av försäljningen hänger på hur vädret blir under våren och sommaren.

Vad är framtidsplanerna för butiken?

Vi bygger ett helt nytt lager som ska stå klart för inflyttning till årsskiftet för att kunna fortsätta att utvecklas och lagerhålla fler produkter. Dessutom har vi några idéer och nya projekt på gång till 2025, men dessa håller vi hemliga en stund till, avslutar Jonas Tidblom.

Annons