Deras extremnischade e-handel slog 8 miljoner: “Succé”

"Expansionen till EU går bra".

2012 så drog kubfantasten Viktor Strindell igång Cuboss.se. En nischad e-handel och ett community som fokuserar på Speedcubing. En sport som handlar om att lösa en Rubiks kub så snabbt som möjligt, men med en rad regler bakom förstås.

Då är det viktigt att ha en riktigt snabb kub och det är bland annat det som e-handeln Cuboss erbjuder. Med sig på tåget har Viktor sin bror Anton Strindell, som är delägare, samt speedcube-experten Daniel Wallin.

Annons

E-handeln ska ha passerat 100 000 kunder och omsättningen har skjutit i höjden. För räkenskapsåret 2021/2022 så omsatte man 5,9 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 400 000 kronor.

"Ökat produktiviteten"

Nu har siffrorna trillat in för räkenskapsåret som slutade den sista september i fjol, och Cuboss fortsätter att skörda framgångar inom sin nisch. Omsättningen stiger nämligen till 8,1 miljoner kronor. Rörelseresultatet halveras dock till cirka 190 000 kronor.

Expansionen till EU går fortsatt bra. Vår första egna kubtävling Cuboss Open 2023 blev en succé, och det kommer vi göra mer av framöver. Vår första anställning övergick från provanställning till tillsvidareanställning, och senare med ökad sysselsättningsgrad. Det har ökat produktiviteten, men så klart även våra kostnader, skriver företaget i sin årsredovisning.

Annons