Desenio förbättrar resultatet – tar in ny CFO

Fraktkostnader bakom svarta siffror.

E-handlaren Desenio har den senaste tiden kämpat med dalande försäljning och en tuff tid på börsen. Men siffrorna de nu visar upp för första kvartalet 2023 är svarta. Omsättningen fortsätter att sjunka, från 287 till 260 miljoner kronor, men rörelseresultatet går från 25 till 33 miljoner kronor.

Med utgångspunkt från föregående kvartal var marknaden under det första kvartalet 2023 stabil, med förväntade köpmönster i våra målgrupper. Det är i den här miljön glädjande att ser hur de åtgärder för att effektivisera verksamheten som vi slutförde under 2022 nu slår igenom på lönsamheten, säger vd:n Fredrik Palm i en kommentar.

Annons

Logistiken ska ligga bakom det förbättrade resultatet.

Lönsamheten hölls till stor del uppe av att fraktkostnaderna numera är klart lägre än tidigare som en följd av vår ökade effektivitet i lagerhanteringen, säger Fredrik Palm.

I samband med kvartalsrapporten så avslöjar även Desenio att man ska få en ny ekonomichef, CFO. Den som fått uppdraget är Anna Ståhle som tidigare varit CFO för Bavaria Sverige Bil i Sverige.

Vi är mycket glada över att Anna Ståhle har tackat ja till tjänsten som ny ekonomi- och finanschef för Desenio Group. Anna, som tillträder tjänsten den 1 augusti 2023, har bred erfarenhet som ekonomi- och finanschef i ledande konsumentföretag och därutöver från försäljnings- och inköpsrelaterade roller. Vi är övertygade om att Anna kommer att tillföra stort värde till Desenio, säger Fredrik Palm.

Anna Ståhle kommer ersätta Kristian Lustin som lämnar sin tjänst som CFO för Desenio Group den 31 maj. Fredrik Palm kommer att agera tillförordnad CFO tills Anna kliver ombord.

Annons