Desenio laddar för börsen – ”ett nytt kapitel på vår tillväxtresa”

Värderas till 11 miljarder kronor.

Den svenska postersensationen Desenio kastar sig raka vägen in på börsen under det första kvartalet. Det avslöjar bolaget i ett pressmeddelande. Tanken är att notera Desenio, som värderas till 11 miljarder, på Nasdaq First North.

Från att bara ha funnits i Norden för fem år sedan har vi skalat upp vår modell i Europa och vidare, säger Fredrik Palm, vd på Desenio, i ett pressmeddelande.

Annons

Även 2020 blev ett framgångsår för bolaget, då omsättningen rusade med 60 procent och uppnådde 980 miljoner kronor. Dessutom förvärvades uppstickaren Poster Store under slutet av året.

Trots vår lönsamma tillväxt har vi bara skrapat på ytan än så länge. Vi är mycket glada över att skriva ett nytt kapitel på vår tillväxtresa och ta steget mot att bli ett noterat bolag, säger Fredrik Palm.

"Fortsatt engagerade"

Nu ska de befintliga ägarna sälja aktier till ankarinvesterare, som lovat att stoppa in totalt 3,2 miljarder kronor i bolaget. Sedan är det dags att kliva in på First North.

Vi är stolta över att ta nästa steg i Desenios tillväxtresa genom en notering på Nasdaq First North Growth Market, säger Henrik Aspén, parter på storägaren Verdane, och fortsätter:

Som den största ägaren är vi fortsatt engagerade i att ge Desenio-teamet möjligheter att uppnå företagets fulla potential, till förmån för alla designälskare där ute.

LÄS ÄVEN: Ny fullträff för Desenio - snuddar vid första miljarden

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!