Desenio ökar – nära miljarden 2023: “Vi är ödmjuka”

Svag marknad i början av 2024.

E-handlaren Desenio meddelar nu siffrorna för fjärde kvartalet i fjol och därmed helåret 2023. Omsättningen i det fjärde kvartalet ökade med 4 procent.

Under det fjärde kvartalet avtog den positiva försäljningstrend vi sett hittills under 2023, med lägre aktivitet inom e-handel på flera av våra marknader jämfört med föregående år, framför allt i december. Trots detta ökade nettoomsättningen i Q4 för Desenio Group med drygt 4 procent till 294 miljoner kronor, meddelar företagets vd Fredrik Palm.

Annons

För helåret så innebar detta att omsättningen stannade på 967 miljoner kronor med ett justerat rörelseresultat (ebita) på 109,7 miljoner kronor. Inklusive nedskrivningar av immateriella tillgångar på 250 miljoner så låg (ebit) på -175 miljoner kronor.

Förutsättningar för Desenio är i grunden goda. Vår verksamhet är lönsam och välinvesterad och våra låga prispunkter skapar goda förutsättningar även i ekonomiskt tuffare tider. Samtidigt är vi ödmjuka inför att marknaden fortsatte vara svag även under januari och i början av februari 2024, kommenterar Fredrik Palm.

Annons